luk

tre nye

VR tyrefædre frigives

Året starter frigivelsen af tre nye VR tyrefædre, hvoraf to af dem ligger helt i top på NTM. 

VR Heeman (VR Hashtag x VR Fonseca x VR Sampo R) NTM +34 er et godt valg, hvis du er på udkig efter ydelse, da han har hele 123 i Y-indeks med gode procenter i mælken. Samtidig giver han døtre med gode malkeorganer, hurtig malketid, super holdbarhed, og det er med både positiv frugtbarhed og yversundhed. VR Heemans mor og mormor malker stadig i besætningen i henholdsvis 2. og 3. laktation. De gode procenter ligger til familien, da moren i 1. laktation havde 3,9 i proteinprocent og 4,8 i fedtprocent. Opdrættet af Linderkers, Johan O Birgitta, Sverige.

VR Foredal (VR Fabu x VR Hattrick x VR Flame) NTM +32 kombinerer super yversundhed med en hurtig malketid og en god produktion, hvor der er en god persistens. Det er krydret med god klovsundhed, god holdbarhed samt gode malkeorganer. VR Foredal er fra en almindelig inseminering af en god kvie. Moren er nu i 2. laktation og har givet en proteinprocent tæt på 4,0. Mormoren malker stadig og er i 4. laktation med en gennemsnitlig ydelse på mere end 900 kg fedt og protein. Opdrættet af Bergstrand Gunnar O Claes, Sverige.

VR Hadberg (VR Hopla x VR Ugo x VR Cigar) NTM +23 giver sunde funktionelle køer. Han er positiv i reproduktion, kælvningsegenskaberne, overlevelsesegenskaberne og sundhedsegenskaberne, hvor yversundhed især er god. Han giver gode procenter i mælken samt gode malkeorganer med et godt yverbånd. Besætningen, hvor moren er født, lukkede ned, og hun skulle være brugt som recipient til kødkvæg, men i stedet fik hun en Viking skyllekontrakt, og det gav VR Hadberg. Opdrættet af Hanne Hansen Bæk Rasmussen, Langeskov.  

Billede: VR Foredal.
© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.