luk

alm. brands

Sundhedspris 2019

Alle tre finalister var meget spændte, da de blev kaldte frem i forbindelse med uddelelse af Alm. Brands Sundhedspris på RDM’s årsmøde den 15. september i Roslev.

Sundhedsprisen er på besætningsniveau og er på 15.000 kroner, som er øremærket til at forsøde tilværelsen med i form af ferie. Prisen blev uddelt første gang i 2011, og den uddeles hvert andet år på RDM’s årsmøde. Alle besætninger, som kan opfylde adgangskravene, er automatisk med. En besætning skal minimum have 50 årskøer, hvoraf 75 procent er RDM, og den skal være med i ydelseskontrollen. Faktorerne, som indgår i konkurrencen, er celletal til kontrollen, procent døde køer, procent døde kalve mellem 0-180 dage, procent dødfødte kalve samt antal malkeår, som er et nyt parameter i konkurrencen i år. Konkurrencen var tæt i toppen, og det var med nogle flotte produktionsresultater. Vinderen af Alm. Brands Sundhedspris på besætningsniveau i 2019 blev en genganger, da Niels & Monica Pedersen fra Ringsted også vandt i 2011 og 2013. Nummer 2 blev Leif Eriksen fra Farsø, mens Morten Graversen fra Glamsbjerg blev nummer 3. 

På billedet er det fra venstre de glade vindere datteren Kristina og Monica Pedersen, Ringsted og Udviklingschef Erhverv og Landbrug Kristian Geday, Alm. Brand.

Se resultaterne her
© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.