luk

i/s tangelev

ser en tydelig fremgang i avlen

Hos I/S Tangelev har de længe brugt X-Vik og gradvist øget deres forbrug. Far og søn ser en tydelig fremgang i avlen - på tallene og ikke mindst på dyrenes eksteriør og sundhed.

Thorkild Abildgaard og sønnen Kristian er sammen om I/S Tangelev – en bedrift, der ligger nær Roslev med kig til vandet i Harre Vig. Besætningen er på 170 RDM køer, og her er der sket meget med dyrene gennem årene:

”Vi kan naturligvis se avlsfremgangen på ydelsen, som er steget, men også lemmer, yver og sundhed er blevet meget bedre. Vi behandler slet ikke med penicillin mere,” fortæller Thorkild.

Mor til VR Lantern – sund og selvstændig ko
VR Lantern er tyrefar, og han kommer fra I/S Tangelev. Far og søn er stolte over at kunne bidrage til RDM avlen, og Kristian er glad for, at tyrene kommer flere steder fra end tidligere:

”Efter vi har fået genomisk selektion, køber Viking sine tyre på flere forskellige bedrifter end førhen, og det er dejligt at se. I dag bidrager flere til avlen, og det er rigtig godt,” siger han.

Mor til VR Lantern, ko nr. 3363 er 6,2 år og har givet 56.000 kg mælk, og hun ligger aktuelt med en dagsydelse på 63,6 kg mælk. Hun er en sund og selvstændig ko, som ikke volder de to herrer meget besvær i hverdagen:

”Hun er en af dem, vi ikke rigtig lægger mærke til. Hun passer sig selv og har aldrig for alvor fejlet noget,” siger Thorkild.

I/S Tangelev:
  • Ejet af Thorkild og Kristian Abildgaard
  • 170 RDM køer
  • Ydelse: 10.500 kg EKM
© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.