luk

vr thiago

ligger nr. 1 hos VikingRed

VR Thiago er steget med seks NTM-enheder og ligger nu på +37.

Runden byder på seks nye tyre på brugsplanen, som bidrager til et flot NTM niveau og en god spredning af afsamninger. De rigtig gode brugstyre, tyrefædrene og en super X-Vik liste betyder, at der er genetik, som passer til lige netop din avlsstrategi.  

Nye brugstyre
VR Vilperi (VR Viljar x VR Hambo x Ullimulli) NTM +32 giver en fornuftig ydelse, god frugtbarhed og en god kælvningsevne samt holdbarhed. Hans store styrke er en super god yversundhed og malketid, hvilket ikke ses så tit. Derudover giver han fantastiske malkeoganer, gode lemmer og god krop. Både mor og mormor har været på skyllestation i Finland og lavet ET. Opdrætter er Luke Research Herd, Finland.  

VR Vimo (VR Viljar x Rockstar x R Fastrup) NTM +32 er helt unik for hans gode procenter i mælken. Derudover er han rigtig god i sundhedsegenskaberne og på ungdyroverlevelse. Hans døtre får et fantastisk eksteriør med super malkeorganer, rigigt gode lemmer og en god krop. VR Vimo er et mix af nogle af de bedste røde gener fra tre lande. Den finske tyr, VR Viljar har lavet en stribe af toptyre, hvoraf VR Vimo er en af dem. Morfaren, Rockstar er en af de bedste canadiske tyre gennem tiden, og oldefaren R Fastrup har lavet utrolig mange gode køer. Moren er en super ko med god ydelse og et pænt udsene. Hun blev skyllet som 1. klavs ko og derfra har Viking købt en kvier. Opdrætter er Stakkehavegård, Vojens.   

VR FitbitP (VR Flake P x VR Grimsby x Yllyke) NTM +28 er endnu et bevis på, at VikingRed kan lave polled toptyre. VR FitbitP giver døtre med en god ydelse kombineret med god yversundhed og malketid. Derudover giver han god overlevelse - både i form af ungdyroverlevelse og holdbarhed. Det hele er kombineret med fornuftige malkeorganer, som er velegnede til robotmalkning. Opdrætter er Jukka og Venla Hentilä, Finland.

VR Winter (VR Wonder x VR Vimpula x VR Husky) NTM +27 giver en god produktion med god ydelse via fine procenter samt en fornuftig vækst. Desuden er det værd at fremhæve yversundhed, holdbarhed og ikke mindst en god malketid. VR Winter giver døtre med robotegnede malkeorganer samt en større krop. Moren har produceret over 12.000 kg EKM i første laktation, og den gode ydelse er noget, som ligger til familien. Opdrætter er Lounakoski Heikki og Matti mty, Finland.

VR Frigg (VR Freeze x VR Vimpula x R Fanfare) NTM +26 giver en god produktion og frugtbarhed. Det er kombineret med god holdbarhed, malketid og ungdyroverlevelse. VR Friggs mormor blev skyllet med VR Vimpula, og det gav tre super gode kvier. Alle tre er blevet skyllet, og det har resulteret i tyrene VR Urbin, VR Hakon og VR Frigg. Desuden har det givet flere kvier, som Viking har givet skyllekontrakter. Opdrætter er Torben Clausen, Føvling. 

VR Heikki (VR Hazze x VR Wand x R David) NTM +24 giver døtre med en god ydelse samt gode procenter i mælken. Desuden står han for god holdbarhed, malketid og fine malkeorganer. Opdrætter er Lassi-Pekka Pöksyläinen, Finland.

Fem tyre fortsætter på brugsplanen: VR Wild +35, VR Fanof P +30, VR Baran +27, VR Best +26 og VR Frodo +25. Alle 11 brugstyre vil være i inseminørens spand.  

Tyrefædre
VikingRed har et stort udvalg af tyrefædre, og denne gang er der ikke mindre end 23 tyre på listen. Der er mange profiler og afstamninger med hele 18 forskellige fædre og 19 forskellige morfædre. Fra brugsplanen er der otte tyrefædre: VR Vilperi, VR Vimo, VR FitbitP, VR Baran, VR Winter, VR Frigg, VR Frodo og VR Heikki. 

VR Selfie +25 og VR Valdo +24 fortsætter som tyrefædre, mens nye tyrefædre er: VR Violin +29, VR Amour +28, VR Loke +28, VR Wiking +28, VR Lantern +27, VR lister +25, VR Ferrero +24, VR Fiction +24, VR Fiddler +24, VR Fazer +23, VR Snowman +23, VR Fanclub +22 og VR Finnboy +22.   

Alle tyrefædrene har stærke sider, men skal man fremhæve nogen, er det VR Violin, VR Wiking og VR Lantern.  VR Violin er endnu en fantastisk VR Viljar søn med en super sundhedsprofil, god holdbarhed og fornuftig frugtbarhed samt en ydelse med gode procenter. VR Wiking er en allround tyr, hvor ingen af indekserne er under 100. Han giver god produktion med fine procenter, en god vækst samt fornuftigt eksteriør. VR Lantern skal fremhæves for hans super gode Y-indeks på hele 123, hvilket gør ham til den bedste tyrefar på ydelse. Det er kombineret med fornuftig yversundhed og malkeorganer. 

Afprøvet tyr
Går du efter en afprøvet tyr med høj sikkerhed, så er racens bedste tyr på NTM VR Thiago (VR Tuomi x R Haslev) et rigtig godt valg. Han har nu næsten 400 døtre i hans afprøvning, og hans NTM er imponerende +37. Hans stærke sider er især ydelse med 125 i Y-indeks samt klovsundhed, som er 128. Desuden giver han god frugtbarhed, kælvningsevne og ungdyroverlevelse samt super lemmer. 


På billedet ses VR Wild.

© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.