luk

nye

tyre fra VikingRed

To polled VR Flake P sønner ligger i toppen af listen.

Indekserne for VikingRed har været meget stabile i denne runde, hvilket til dels skyldes, at der ikke har været ændringer i beregningsmodellerne. 

Der er imidlertid kommet nye tyre til, og nogle af dem har meget højt NTM. 

Vi har nu to polled VR Flake P sønner i toppen af listen. 

VR Fanof P gNTM +35 (MF VR Ejstrup) kommer fra Torben Stolshöj-Pedersen, Nørre Asmindrup. VR Fanof P giver en rigtig god ydelse kombineret med positive frugtbarhed- og sundhedsegenskaber. Den anden søn, VR Fitbit gNTM +32 (MF VR Grimsby) giver en god ydelse samtidig med en super yversundhed og malketid. Han er opdrættet af Jukka og Venla Hentilä, Finland. Begge disse tyre er lige startet med at producere sæd. 

Den bedste VR Wookie søn, VR Wild gNTM +34 (MF VR Crone) kommer fra Nita og Jakob Gade, Skals. Er du på udkig efter koncentreret mælk er VR Wild det rette valg for dig. Han giver også god yversundhed, og så er han velegnet til robotmalkning. 

VR Wiking gNTM +32 (VR Wonder x VR Vimpula) er en rigtig god allround tyr uden de store svagheder. Han er opdrættet af Ekströms Mjölk, Sverige. Begge disse tyre vil i løbet af efteråret have sæd til rådighed. 

Afprøvede tyre
Med et NTM på +33 baseret på døtreafprøvningen, konkurrerer VR Thiago flot med de unge tyre. VR Thiago blev brugt som GenVikPLUS tyr på hjemmemarkedet for nogle år siden. Hans døtre har en god produktion, og det er kombineret med nemme kælvninger. Derudover giver han god klovsundhed, god ungdyroverlevelse samt gode lemmer. VR Thiago er efter VR Tuomi med R Haslev som morfar. Han er opdrættet af Lars Remme Larsen, Sørvad. 

© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.