luk

nye tyre

fra VikingRed

Ny tyr i toppen er VR Hobbit gNTM +30, som er en søn efter VR Hielke på en VR Fimbe-ko. 

VR Hobbit er dog stadig så ung, at der ikke er sæd tilgængelig efter ham. Han er opdrættet hos Søren Kirkegård Eskildsen, Denmark.

Blandt de nye tyre, som tages i produktion nu, har vi to sønner fra Sverige efter VR Grolle. VR Guidett gNTM +29 fra Martin Andersson på en VR Hammer-ko og VR Goran gNTM +28, som er på en VR Vinyyli–ko fra Göran Holgerssons besætning.

VR Guidett er en super eksteriørtyr med hurtig malketid og rigtig god yversundhed. VR Goran har flotte sundhedsindekser og høj mælkeproduktion.

De andre højtrangerende tyre er velkendte og anvendt meget indtil videre; VR Filur gNTM +29 og VR Herbert gNTM +28.

Pollede højtrangerende tyre
VR Horne P gNTM +21 er den bedste pollede VR-tyr i øjeblikket. Afstamningen er VR Hjust x VR Gamst P med ekstremt høje procenter, og han forbedrer sundheden og giver lette kælvninger. Vi har også to VR Hel P sønner. VR High P gNTM +19 på en R Fastrup-ko og VR Heroo P gNTM +18 efter en VR Retro-ko. De er begge tyre med høje procenter.

Nye døtreafprøvede tyre
Det ser ud til, at en af vores tidligere GenVikPLUS-tyre, VR Yves (Yllyke x G Edbo) træder frem som døtreafprøvet tyr. Han har nu NTM +27, dog med lav sikkerhed for alle egenskaber. Han er født hos Sahipakka i Finland.

© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.