luk

højt humør

på RDM's aftenmøde

Gode grin med Gennemsnitsdanskeren og nye faglige input satte rammen for RDM’s aftenmøde på Kvægkongressen.

Mælkeproducent, Peter Nielsen går også under navnet ”Gennemsnitsdanskeren” på P4, hvor han er radiovært sammen med journalist, Kasper Harboe. På RDM’s aftenmøde på Kvægkongressen fortalte de to historien om, hvordan Peter Nielsen gik fra at være en almindelig ukendt landmand til en mand, som mange kender for sjove historier i radioen om formiddagen. Fortællingen blev krydret med klip fra P4s Facebookside, hvor Peter Nielsen er på slap line.

Efterfølgende blev der sat fokus på spild af kvier, og hvor meget det koster. Chefkonsulent for kvæg og driftsøkonomi, Anne-Mette Søndergaard fra LandboNord viste de godt 200 deltagere, at der er penge at hente ved at reducere sit spild af kvier. Det ses direkte i tilvækstværdien i regnskabet, og mælkeproducenterne Lene og Palle Jensen fra Bindslev fortalte og viste, hvordan det er muligt at have et meget lille spild af kvier - hele 95 procent af deres fødte kviekalve bliver til køer, og det er vel at mærke, når dødfødte kalve er medregnet. Kodeordene er godt opsyn og gode gamle dyder. Noget, som alle tilhørerne har mulighed for at få fokus på derhjemme.    

Dernæst fik tilhørerne et indblik i VikingLivestock, hvor projektleder Hielke Wiersma fra VikingDanmark gav sit bud på fremtidige omsætningsmodeller for kvæg. Endelig fortalte RDMs sekretær, Jakob Lykke Voergaard om nyt fra RDM-racen. 

© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.