luk

Nye

VikingRed tyre

Ændringerne for indekset for Sundhed i øvrigt har ikke haft den store indflydelse på de VikingRed-tyre, som har været brugt på det seneste. 

Nu er den bedste VR-tyr med gNTM +30 VR Upturn. Hans afstamning er VR Ultra x VR Hammer, og han er opdrættet hos Eskild Grabow Olesen, Horsens. Der er ikke sæd til rådighed efter ham, da han er fra december 2016 og stadig ret ung. VR Filur er også opdrættet af Eskild. VR Viljar steg tre indeksenheder siden august og er nu nr. 2. Han deler andenpladsen med VR Guidett, som er den første søn efter VR Grolle, som starter op i sædproduktion nu. VR Guidett er opdrættet hos Anders Martinsson, Sverige.

Det er nu også blevet tid for VR Hjust-sønnerne til at træde til: VR Helmut (ingen sæd til rådighed) og VR Herbert NTM +28 med godt sædlager. VR Helmut (MF VR Borsse) er opdrættet hos Per Møller Kaasing, Storvolde. VR Herbert (MF VR Niki) kommer fra Herbertssons Landbruk i Sverige. VR Herbert er fra VikingEmbryo-programmet. Han er en tyr med høje procenter med lette kælvninger og god sundhed og funktionelle egenskaber. Også VR Filur, VR Hopkins, VR Hashtag, VR Franso og VR Five har gNTM +28.
 
Der var ingen ændringer blandt de bedste afkomsbedømte tyre. Den gamle VR Fanfar har stadig NTM +29 efterfulgt af VR Fenton med NTM +26. VR Vimpula og VR Hattrick, som har været populære på hjemmemarkedet på trods af, at de ikke har været GVP-tyre tidligere, har begge NTM +25.

© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.