luk

vr fabu

topper hos VikingRed

Den nye nummer 1 hos VikingRed er VR Fabu, som er steget fire enheder og nu har NTM +33. 

VR Fabu er en VR Faabeli-søn på en Buckarby-ko og er opdrættet af Åkerbrit Ullevi AB, Sverige. VR Fabu er super for frugtbarhed og har en rigtig god sundhedsprofil. Han fortsætter nu som tyrefar.

De allerbedste, nye genomiske tyre på brugsplanen er VR Herbert (VR Hjusticia x VR Niki) gNTM +30 fra Herbertson Landbruk, Sverige og VR Filur (VR Fonseca x VR Uudin) gNTM +29 fra Eskild Grabow Olesen, Horsens.

VR Fransco (VR Feton x VR Hammer) gNTM +30 starter som tyrefar. Han er opdrættet hos Varimas Bonderi AB, Sverige og rejser snart til Danmark for at producere X- Vik sæd sammen med tre andre yngre VR-tyre.
 
Døtrafprøvede tyre
Valpas-sønnerne er på podiet blandt de døtreafprøvede tyre nu. De bedste af dem er VR Vimpula NTM +28 (Valpas x Peterslund), der er opdrættet af Kati og Ari Luukkonen, Finland. VR Vimpula er en super ydelsestyr med Y-indeks 122. Hans indekser er vel afbalancerede med god sundhed og frugtbarhed og med meget lette kælvninger. VR Vilde (Valpas x G Edbo) NTM +21 er opdrættet hos Tomas Alden, Sverige og har samme produktionsprofil.

VR Hattrick NTM +25, VR Effect NTM +23 og VR Babylon NTM +22, som tidligere har fået deres indekser baseret på døtre forbliver på samme niveau som før.

På billedet ses VR Fabu.
© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.