luk

Årsmøde

DRH

Med pragtfuld septembervejr blev DRH årsmødet i Svinninge og på Æblehøjgård en stor succes for de godt 100 deltagere.

På årsmødet i Svinninge Hallen omtalte fmd. Karoline Holst udviklingen for den rødbrogede ko efter man sidste efterår sammenlagde stambøgerne for DRH og Holstein, og udfordringen med at registrere farvekoderne på dyrene.  
Men racens udvikling er positiv, og der dukker rigtig gode avlsdyr frem. Årets tyr VH Don Red topper Holstein listen med nu +38 i NTM.
Det rigtig gode samarbejde med tyske kvægavlsforeninger er en stor fordel for DRH avlen herhjemme.
Der er arbejdet meget med ny NTM sammensætning som indføres her til november.
Køerne i staldene får højere ydelser og de bedste omtales. Længe levende køer er også et mål. Her bød året på de flest fejrede køer for opnået 100.000 og 150.000 kg mælk og 10.000 kg F + P i racens historie.
Der var indblik i fremtidige muligheder for at avle efter fodereffektivitet, hvor Jan Lassen, VikingGenetic, viste hvad der sker rundt i verden.
Ny teknik er nødvendig for at opnå mange gode registreringer.

Alt imens var ledsagerne på guidet tur langs Lammefjorden og dens specielle gode forhold til grønsags dyrkning.
Mødet afsluttedes med en række hædringer.  

Flot besøg på Æblehøjgård
Om eftermiddagen var der bedriftsbesøg hos Maja Wollensen og Lars Jeppesen. En bedrift der driver 950 ha med 620 Holstein køer, hvoraf er de 57 DRH. Stor entusiasme for de rødbrogede gør fremtiden lys på gården.  60-70 % foder via biprodukter gør fodringen speciel, men stadig med god ydelse.
Rigtig fint kaffebord langs staldsiden i flot solskin gjorde dagen meget vellykket for alle deltagerne, og sponsorerne fik en god snak med deltagerne.
© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.