luk

brians 

Jersey køer giver 12.100 kg EKM

Viking har besøgt en af landets allerhøjest ydende Jersey besætninger, nemlig de 250 køer hos Brian Husted nær Viborg. 

Brian Husted købte ejendommen i 2016, og den tidligere ejer havde avlet efter ydelse og stærke køer – og virkelig gået op i avlen. Det er et fundament, Brian har bygget videre på, og han gør hvad han kan, for at køerne har det så godt som muligt – og derved yder deres bedste til bedriften:

”Vi fodrer dyrene godt og bruger så lidt tid i stalden som muligt, så de får ro. Jeg har altid ment, at Jersey’erne kvitterer mere for ro end tre x malkning. Desuden går vores goldkøer og opstartskøer i dybstrøelse, og jeg vil skifte fra madrasser til sand, når jeg får mulighed for det, så livsydelse og levealder kan komme endnu højere op,” siger Brian.

Da han købte ejendommen, var her 350 kvier. Antallet er nu reduceret til 190 – halvdelen er solgt til eksport, de resterende til danske mælkeproducenter. Brian bruger 45 % kødkvæg, og 1. og 2. inseminering er med kønssorteret sæd. Han har haft lidt udfordringer med reproduktionsarbejdet – hvilket mange har, når de har meget højt ydende dyr – men i dag går det bedre. Drægtighedsprocenten ligger nu på henholdsvis 55 ved køerne og 70 ved kvierne. 
© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.