luk

tre tyre solgt

- fra samme skylning

Fem æg, der ikke kunne fryses, er i dag forvandlet til tre tyre solgt til Viking samt to kvier, der tester henholdsvis +26 og +30. 

Tyrene og en af kvierne er efter VJ Hirts, mens den sidste kvie er efter VJ Powell. Magne og Vagn Brasholt er far og søn og mændene bag Nr. Haugaard I/S i Hjørring, som de har været sammen om siden 2012. Besætningen består af 320 køer, der ligger med en ydelse på 10.650 kg EKM. Kvierne går på Magnes gamle ejendom, der ligger fem kilometer væk, men både han og Vagn satser på at samle dyrene på Nr. Haugaard på et tidspunkt:

”En dag skal jeg overtage stedet selv, og så skal det være nemt at passe,” siger Vagn, som drømmer om at bygge en ny stald til køerne og derved få plads til kvierne.

Som det er nu, passer Magne løbekvierne og marken, mens Vagn har ansvaret for køer og medarbejdere. Nr. Haugaard I/S har tre fuldtidsansatte og fire medarbejdere, der kommer på skift. De malker med robotter og har således fokus på malketid, patteplacering og helt overordnet at få gode, holdbare køer.

På billedet ses fra venstre mod højre Vagn Brasholt, Brian Hansen (fodermester), Casper Holst (elev) samt Magne Brasholt.  

© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.