luk

to tyremødre

leverer hver to tyre til Jerseys topliste

Bliv klogere på Jersey brugsplanen her.

VJ Wilder og VJ Kliber er nye toptyre og begge er tillagt af VJ Libero datteren nr. 5799 fra Niels Ulrik Andersen, Juulsgaard. På brugsplanen følger de VJ Higher og VJ Last, som begge er sønner af VJ Huzar datteren nr. 1233 fra Jørgen K. Larsen, Vester Skerninge. 

Ud over de to førstnævnte tyre forventes kun én ny tyr mere på brugsplanen, nemlig VJ Habbit (VJ Haare x VJ Hihl) fra Torben Illum Andersen, Udby Gammelgaard. 

VJ Hilton er den store overraskelse blandt de tyre, som er blevet døtreafprøvet. VJ Hilton har 90 bedømte døtre, og 220 døtre bidrager med ydelsesdata. VJ Hilton er super god på frugtbarhed, yversundhed, klovsundhed og holdbarhed, og han avler godt eksteriør. Desværre er tyren død, men der er konventionel sæd til rådighed. Også VJ Haley og VJ Perez blev døtreafprøvet med hhv. NTM +12 og +15. 

Vi forventer ti tyre på brugsplanen. Ti tyre med ti forskellige fædre og alle med positive avlsværdier for yversundhed, holdbarhed og malkeorganer. For frugtbarhed er alle positive på nær to på 99. Disse tyre er desuden alle fri for JH1 defekten, og alle har A2/A2 genotype for beta kasein.

De første sønner efter VJ Willem, VJ Klov og VJ Samson er klar til at blive anvendt, og sønner efter VJ Svitzer og VJ Luck står på spring. 

Forbruget af X-Vik nærmer sig nu 60 %, hvilket betyder, at vi også fremadrettet retter X-Vik listen til hver 14. dag. Dette er for at sikre, at X-Vik efter alle tyre kommer ud hurtigst muligt, også selvom der kun måtte være en lille beholdning efter nogle af de helt unge tyre. 

På billedet ses VJ Wilder.

© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.