luk

"når jeg sælger

mine dyr, skal alt være 100 % i orden"

I 2018 solgte I/S Piil mere end 100 kvier til eksport. Men Anders sælger ikke til hvem som helst.

I/S Piil har 300 Jersey køer på bedriften nær Stubbekøbing på Falster. Som en del af avlsstrategien sælger Anders Piil hvert år dyr fra til eksport og beholder selv de bedste til avlsarbejdet. I 2018 solgte Anders mere end 100 kvier, og derfor er det vigtigt for ham, at alt omkring handlen foregår professionelt:

”Når jeg sælger mine dyr til eksport, skal alt være 100 % i orden. Det drejer sig om ret mange penge, og derfor vil jeg kun handle med pålidelige aktører, jeg kan stole på. Desuden er det vigtigt for mig, at dyrene får så god en transport som muligt, så de skal håndteres af professionelle folk, der ved, hvad de har med at gøre,” siger Anders.

Han har solgt kvier til VikingLivestock fire gange – senest 25 styk – og han er godt tilfreds med samarbejdet:

”Der har altid været tjek på papirer og betaling, og dyrene er blevet hentet i gode biler af nogen, der virker til at have kompetencerne i orden,” siger Anders.

Han har især været glad for salget af lavdrægtige dyr samt ikke-inseminerede kvier, da han ser fine økonomiske aspekter ved at sælge dyrene tidligt.

Anders håber at kunne fortsætte strategien med at sælge dyr til levebrug – for ham er det en god forretning, der samtidig booster besætningens avlsfremgang.

I/S Piil:
• Mælkeproducent nær Stubbekøbing
•300 Jersey køer
Ydelse: 10.800 kg EKM
Fire medarbejdere
Driver 220 ha

© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.