luk

Benny Jørgensen:

”Jeg stoler på SenseHub”

Benny Jørgensen har nu haft SenseHub i otte måneder, og det har forbedret dyrenes reproduktionseffektivitet – og givet et bedre overblik over sundheden.

I sommeren 2018 fik Benny Jørgensen ny teknologi på bedriften i Glesborg. Reproduktionen havde haltet et godt stykke tid, så nu skulle det være – SenseHubTM måtte være løsningen. Heldigvis er han ikke blevet skuffet. Kviernes reproduktionseffektivitet er gået fra 0,26 i 2017 til 0,34 i dag. Køernes er også steget, nemlig fra 0,15 til 0,26. Desuden sætter Benny ikke længere køer ud, fordi han ikke kan få dem drægtige:

”Førhen måtte vi af med omkring ti køer om året på grund af repro, det skal vi heldigvis ikke mere. SenseHubTM er en rigtig god hjælp til reproduktionen, og jeg stoler virkelig på systemet,” siger han.  

Efter køb af SenseHubTM har Benny sænket kælvningsalderen på kvierne fra 25 mdr. til 23,5 mdr., og ydelsen er steget til 10.300 kg EKM efter at have taget et dyk til 9.600 i 2017. Sidstnævnte hænger naturligvis også sammen med, at Benny fik nye madrasser til besætningen i foråret sidste år.

Overvågning af sundhed – en god bonus
Benny har 140 Jersey køer, og selvom det var de dårlige repro-resultater, der fik ham til at investere i SenseHubTM, er han i dag mindst lige så glad for sundhedsdelen. Hver morgen, inden han går i stalden, sætter han sig ved computeren for at se, om der er en ko, der har det skidt:

”Vi fanger sygdomme og skader, inden de for alvor får fat, og det betyder rigtig meget. Dyrlægen bruger også systemet, for når vi har behandlet en ko, er det nemt at se, om hun kommer i gang igen eller ej,” siger Benny.

For nylig opdagede Benny to løbedrejninger, og fordi han fangede dem på et tidligt stadie, kom køerne hurtigt i gang igen. Han er glad for at kunne tage en masse i opløbet – og at have overblikket lige i lommen:

”For nylig var vi på familiebesøg i Stockholm, og jeg følte egentlig ikke, at jeg var langt hjemmefra, for jeg loggede jo bare ind på SenseHubTM-app’en på min telefon. Mine medarbejdere er dygtige og har styr på det hele – jeg kan bare godt lide at følge med,” siger Benny.

Men det er ikke kun, når der er ferie på menuen, at SenseHubTM på mobilen er en fordel. Benny ser også frem til at kunne logge ind, når der kommer travlhed i marken, og han ikke har tid til at opholde sig så meget i stalden:

”Vi har transpondere på vores goldkøer, så nu kan jeg faktisk sidde ude i traktoren og se, når det er ved at være kælvningstid og dernæst overveje, om jeg skal ind og se til koen. SenseHubTM giver en stor frihed på den måde,” afslutter Benny.

Benny Jørgensen:
• Mælkeproducent nær Glesborg på Djursland
• 140 Jersey køer
• Ydelse: 10.300 kg EKM
© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.