luk

vj higher

er den højest rangerede Jersey tyr

VJ Higher holdt sit høje niveau og er ny toptyr på brugsplanen.

Med ny vægtning, herunder specielt samme vægt på fedt og protein i Y-indekset og lidt større vægt på ydelse i forhold til andre egenskaber, kunne man have forventet en større omrangering blandt tyrene. Ændringerne gav dog ikke anledning til ret meget, og den eneste synlige effekt er, at der er tendens til, at toptyrene er faldet en anelse. 

VJ Higher holdt sit høje niveau og er ny toptyr på brugsplanen efterfulgt af vores anden VJ Hjorri søn, VJ Hodja med NTM +29. Begge tyre er et resultat af VikEmbryo projektet, og de er tillagt på kvier købt hos hhv. Jørgen K. Larsen, V. Skerninge og John Trædholm, Gelsted.

Jersey Brugsplan
Brugsplanen omfatter kun tyre med mindst +25 i NTM. Et fantastisk højt niveau (gens. NTM på +26,5) med stor afstamningsmæssig spredning. 

Nye tyre på planen er VJ Higher (VJ Hjorri x VJ Huzar), VJ Dandi (VJ Dau x VJ Jotur), VJ Lobster (VJ Lobo x DJ Lix), VJ Leica (VJ Lejby x VJ Link) og VJ Giant (VJ Gislev x VJ Lappe). Brugsplanen består af tyre, som alle har høje Y-indekser, og som alle er positive for både yversundhed, holdbarhed og malkeorganer. 

X-Vik planen
Planen kommer til at bestå af fem tyre som vil være til rådighed over hele landet, VJ Gutz, VJ Nibali, VJ Leica, VJ Powell og VJ Choko. Gennemsnitligt NTM er +25, hvilket er det højeste niveau, vi har præsteret. X-Vik planen suppleres med tre tyre, som udleveres regionsvis: VJ Hamlet i Nord, VJ Hirts i Midt og VJ Hawk i Sydøst. Baggrunden for regionsvis udlevering er, at vi vil forsøge at gøre tyrene mere tilgængelige, også selvom de ikke har produceret nok til fuld udlevering.

Hos inseminørerne ligger der også X-Vik efter tyre, som ikke er på brugsplanen. Ofte tyre til en lidt lavere pris, men stadig på et højt NTM niveau. Spørg inseminøren om hvad der er på lager.

Jersey tyrekategorier
Se listerne på hjemmesiden med tyrefædre og spændende tyre på vej.

© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.