luk

nye 

Jersey tyre - VJ Hjorri sønnerne imponerer

VJ Hodja (VJ Hjorri x VJ Hihl) topper brugsplanen med +31 NTM, og VJ Higher (VJ Hjorri x VJ Huzar) topper tyrefarlisten med +33 NTM efter de nye avlsværdital pr. 7. august.

Brugsplan og tyrefædre
Det forventes, at fem nye tyre kommer på brugsplanen. Med denne ændring vil brugstyrenes gennemsnitlige NTM nå op på rekordhøje +27,6.

Planen og tyrefarlisten vil blive domineret af sønnerne efter VJ Hjorri (VJ Hjort x DJ Holmer) med de to omtalte sønner, Hodja og Higher. Men også sønner efter VJ Haley (VJ Husky x DJ Holmer), VJ Hawk og VJ Hirts klarer sig flot med NTM på hhv. +31 og +29. 

Sønner efter VJ Gislev (VJ Hihl x VJ Lure); VJ Gutz og VJ Garant følger lige efter med +30 og +28 i NTM. 

Blandt kandidater til brugsplanen finder vi også to sønner efter hhv. VJ Huus, VJ Lobo og VJ Perez, alle med et NTM over +23.  

X-Vik brugsplanen forventes at komme til at bestå af fem tyre med et gennemsnitligt NTM på 24,5. Herudover vil der være små lagre efter nogle af de nye tyre, som lige er startet med produktion, eller som ikke er så gode producenter af X-Vik. Se listen på hjemmesiden og VikShop fra torsdag d. 9. august.

Øvrige tyre
Pt. har vi 20 tyre efter 12 forskellige fædre, som lige er kommet på brugsplanen, eller som er i gang med sædproduktion, med gNTM på +24 eller derover. Heraf ligger fire tyre på +30 eller derover. Det lover særdeles godt for fremtiden.

I denne runde er VJ Hazard (VJ Hickey x DJ Izzy) blevet døtreafprøvet med NTM +22 og Y-indeks på 121. Den bedste af vores døtreafprøvede tyre. VJ Hazard er bl.a. far til VJ Hero, som stadig ligger med et NTM på +27. 

VJ Hazard lever og har sæd til rådighed. Hazard vil blive et stort aktiv på eksportmarkederne.

© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.