luk

niels ulrik andersen

har tillagt VJ Gates

Niels Ulrik Andersen har flere gange bidraget med tyre til avlen inden for Dansk Jersey. Senest har han tillagt VJ Gates, der nu er på brugsplanen.

Han har prøvet det før, men der er stadig en vis glæde og stolthed at spore hos Niels Ulrik Andersen, der nu kan finde egen avl på Jersey brugsplanen. Inden for det sidste år har han haft hele tre tyre på planen, og nu er turen kommet til VJ Gates, som er efter VJ Gislev. 

Hos Niels Ulrik giver resultatet af avlsarbejdet en ekstra dimension til arbejdet som mælkeproducent:

”At sælge en tyr giver blod på tanden, og det er noget af det, der gør, at man får lyst til at gøre en ekstra indsats med skylninger og så videre,” siger han.

Niels Ulrik har været med i LD projektet fra starten og tester i dag alle dyrene genomisk, når der skal sættes øremærker i. Genomiske tests giver ham et godt overblik over sin besætning:

”Jeg har for lidt plads til kvierne og bruger derfor 40 % kødkvæg. Genomiske tests giver mig et godt beslutningsgrundlag, når jeg skal finde de fremtidige avlsdyr og dem, der skal insemineres med sæd fra kødkvæg,” siger han.

Niels Ulrik ligger med en udskiftningsprocent på 25-30 % og har derfor fokus på holdbarhed, når han sætter retningen for insemineringsplanen sammen med sin avlsrådgiver. Derudover skal dyrene være nemme at malke og håndtere, og sundheden skal være i top. Kort sagt; Niels Ulrik ønsker gode produktionskøer i stalden på Fyn.

Niels Ulrik har arbejdet på bedriften siden 2007 og overtog stedet i 2011. I dag har han 425 køer og ingen planer om udvidelse. Det er en størrelse, der passer ham, for som han siger:

”Flere køer vil betyde en mere administrativ dagligdag med flere ledelsesopgaver for mig, og det er jeg ikke interesseret i. Som det er nu, ved jeg stadig, hvad der foregår i alle hjørner af min bedrift.”

VJ Gates er til dig, der har fokus på yversundhed, holdbarhed og malkeorganer.  

Niels Ulrik Andersen
• Mælkeproducent, Nr. Aaby på Fyn
• 425 Jersey køer
• Ydelse: 11.100 kg EKM
•Fem medarbejdere

Billedet: Ko nr. 5517 er mor til VJ Gates og datter af VJ Hillum. 
© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.