luk

Delta Silke

VR Bosman-datter

"It might be one of the best VH Bosman daughter in the World” udtaler Erik Livens, der er avlschef ved den hollandske kvægavlsforening CRV.

Koen, han taler om, hedder Delta Silke, og hun har været en del af det hollandske avlsprogram med succes, hvor der nu arbejdes videre med hendes døtre. Silke står nu og malker i en 700 ko’s besætning.

Hendes dagsydelse ligger på 46 kg mælk og forventet 305 dgs ydelse på godt 13.000 kg EKM. Eksteriøret er i orden og hun er kåret med 85 i helhed og 86 for malkeorganer.

VH Bosman er brugt i mange lande og døtrene der nu malker klarer sig rigtig godt. De er kendetegnet ved at være højtydende og særdeles funktionelle produktionsøkonomiske køer. Han har i dag stor sikkerhed på avlsværditallene som er baseret på næsten 4.000 malkende døtre hvoraf næsten 1.500 er kåret. 129 i indeks er hans imponerede bidrag til ydelsen og samtidig formår han af holde sundheden og reproduktionen omkring middel. Samlet har han NTM +29 og er nr. 5 blandt de døtreafprøvede tyre i Danmark. I Holland ligger han nummer 10 på indekslisten og sælger rigtig flot naturligvis både pga. det høje indeksniveau, men også som en reaktion på landmændenes tilfredshed med døtrene som allerede malker.

VH Bosman har sat sit klare aftryk på avlen herhjemme. Han har blandt andet sønnerne VH Bahrain (NTM +31) og VH BlietRC (NTM +25) som er anvendt i stor stil og disse har også allerede deres sønner på brugsplanen blandt andet VH Burzaco (VH Bahrain sønner) fra I/S Rønhave ved Bramming med NTM +35. En tyr som både er på den konventionelle og kønssorterede brugsplan.
© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.