luk

god løsning til

smittebeskyttelse

Jørgen Kaasgaard har 330 Holstein køer på bedriften nær Videbæk, og dem passer han godt på. Han har nemlig fundet en god løsning til smittebeskyttelse.

For nogle år siden blev en hel del besætninger ramt af mycoplasma, og det fik mange landmænd til at tænke mere over smittebeskyttelse – heriblandt Jørgen Kaasgaard. Han var en af de kvægbrugere, der blev bevidst om, at der måtte gøres noget, så han ikke fik udefrakommende sygdomme ind i stalden. Han talte derfor med sin dyrlæge, som mente, at han som minimum skulle sørge for støvler og kitler til bedriftens besøgende. Det råd fulgte Jørgen, men inden da vendte han også udfordringen med bedriftens faste inseminører:

”Jeg ville have inseminørerne med ind over, eftersom det er dem, der skal bruge løsningen hver dag. Og fungerer det ikke for dem, bliver det jo ikke brugt,” fortæller Jørgen.

Han fik sat skabe ind i forrummet med inseminørernes navne på, og der er også skabe til afløser og dyrlæge. I skabene, som er udstyret med varmtvandsslanger, er der støvler og kitler, som er klar til at hoppe i – og varmekilden har stor betydning:

”Hvis en inseminør skal have fødderne i 20 par kolde støvler på sådan en råkold dag i januar, kan jeg godt forstå, at det er fristende at beholde sine egne på. Derfor vil jeg gerne gøre det nogenlunde behageligt for ham,” siger Jørgen.

Bedriftens medarbejdere lader også fodtøj og overtøj blive på matriklen, når de tager hjem efter endt arbejdsdag.
© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.