luk

holstein 

brugsplanen

Læs mere om tyrene her.

Nye brugstyre
Den højeste nyhed på brugsplanen er VH Barista (VH Broback x VH Gizmo) med NTM +35. Han er en finsk født tyr tillagt hos Mika Tuikunen. Tyren giver køer, hvor reproduktionen er helt i top, og de er hurtigt malkende og med rigtig gode procenter i mælken. Kælvningsevne på 115, hunlig frugtbarhed på 112 og fødselsindeks på 114 sammen med indekser for procenter i mælken på henholdsvis 119 (fedt%) og 125 (protein%). 

VH Bueno (VH Bolus x VH Barkhol) med NTM +33 er tillagt hos Gårdsted Højgaard I/S ved Løgstør. Hans bidrag er en høj produktion i kraft af rigtig gode procenter, og samtidig giver han middelstore køer med stærke klove, et roligt temperament og en hurtig malketid. Hans Y-indeks er på hele 124, klovsundheden på 116 og malketid og temperament på henholdsvis 114 og 116. Han far, VH Bolus har de første malkende døtre, og hans mor er en VH Barkhol (VH Byrial) ko, der har en gennemsnitlig produktion på 11.900 kg mælk og er kåret 87 i helhed.

VH Ginger (VH Goleen x Vitesse) med NTM +33 er første tyr på brugsplanen, som er lavet i Vikings eget embryonprogram, VikingEmbryo. Vitesse moderen blev købt hos Vagn Kristensen i Stoholm og skyllet på Vikings skyllestation. Hun er i dag tilbage i Stoholm og producerer flot og er kåret VG89. VH Ginger er en af tyrene på brugsplanen, som har anderledes afstamning – mormoren er en Maserati datter, også noget vi ikke finder i andre tyre. VH Ginger henvender sig specielt til dig, som gerne vil forbedre sundheden på dine køer og samtidig ikke gå på kompromis med ydelsen. Yversundhed på 118, generel sundhed på 116 og klovsundhed på 116 samt en ydelse på 117 med gode procenter.

VH Snake (Sniper x Commander) med NTM +33 er tillagt hos Anderstrup Holstein i Skørping, og her er en tyr, som avler fantastisk eksteriør. Desuden giver han sunde køer med god kælvningsevne og god ydelse. Yversundhed på 120 og klovsundhed på 114 sammen med en kælvningsevne på 109 og ydelse på 116. Han er tilmed en super sædproducent og derfor allerede med på X-Vik planen. Hans mor har på 1,1 år en gennemsnitlig produktion på 15.400 kg mælk med næsten 1.100 kg værdistof og er samtidig kåret VG88. Hendes mor, en VH Bynke datter, er om muligt endnu mere imponerende med 18.200 kg mælk i gennemsnit og kåret VG87.

VH Smoodie (VH Skipper x VH Miguel) med NTM +33 er en svensk født tyr tillagt hos Sven-Åke Mood. Han giver lidt mindre køer, som har en stærk sundhed, reproduktion og ydelse med gode procenter. Yversundhed og klovsundhed ligger på henholdsvis 117 og 115, alle reproduktionsegenskaber fra 108 og op, og fedtprocent og proteinprocent indeks på 121 og 110. De stærke procenter finder vi også i kofamilien, hvor VH Miguel datteren har en første laktation med knap 10.000 kg. mælk med 4,83 i fedt% og 3,70 i protein%. Hendes mor er en D Limbo datter med tilsvarende procenter.

VH Benaro (VH Brook x VH Gant) med NTM +32 er tillagt hos Morten Hansen i Vrå. VH Benaro er racens ”verdensmester” i procenter i mælken – fedt% indeks på 139 og protein% indeks på 133. Derudover er han en ganske komplet tyr med stærk sundhed og reproduktion og godt balanceret eksteriør. Kofamilien er velkendt for også at have leveret tyre som VH River (NTM+37), VH Rozwell (NTM +34) og VH Okore (NTM +32), som du finder på tyrefarlisten og ikke mindst næste tyr i rækken her, nemlig VH Beluga

VH Beluga (VH Broback x VH Clement) med NTM +32 er som VH Benaro tillagt hos Morten Hansen i Vrå. VH Clement moderen har en gennemsnitlig produktion på 11.700 kg mælk med mere end 1.000 kg værdistof. Hun er kåret VG86 og har fortsat et NTM på +26. VH Beluga giver super procenter i mælken og samtidig god balance i eksteriøret samt fremgang for alle sundheds- og reproduktionsegenskaber. Indekser for fedt% og protein% ligger på henholdsvis 138 og 126, og du finder også ham på X-Vik planen.

VH Deco RC (VH Dent RC x Commander) med NTM +32 er tillagt hos I/S Hedelund ved Ålestrup. Som navnet antyder, er han rød bærer og en særdeles spændende tyr. Han avler stærk sundhed og reproduktion, en god ydelse, et super eksteriør og køer med gode brugsegenskaber. Han er tillagt på en VG89 mor, som i første laktation har et gennemsnit på mere end 11.000 kg. mælk med gode procenter. Hendes mor, en Beacon ko, er VG88 og har givet mere end 13.000 kg. i gennemsnit, og længere tilbage ligger en D Sammy datter kåret VG89. Han er også på X-Vik planen og har dermed kønssorterede doser hos din inseminør.

VH Sublime (VH Skipper x Balisto) med NTM +31 er tillagt hos Bjarne Graversen i Struer. Har du i din avlsstrategi vægt på høj ydelse og samtidig positiv sundhed er han tyre for dig. Han avler en rigtig høj produktion med Y-indeks på 127 med 115 i mælk og positive procenter. Sundhedsegenskaberne er på trods af den høje ydelse i orden og ligger fra 107 til 110. Hos hans mor genfinder vi samme profil med masser af mælk med et gennemsnit over 13.000 kg og mere end 1000 kg værdistof. Hun er kåret 84 i helhed.

VH Gade (VH Gofeet x Massey) med NTM +30 er tillagt hos Martin Byskov Jeppesen i Karup. VH Gade kan forbedre hunlig frugtbarhed, give højere procenter, og køerne bliver af middel størrelse. Han er tyren, der formår at reducere omkostningerne i din besætning. Hans mor har produceret i 5,4 år med 13.000 kg mælk i gennemsnit og er kåret VG87. 

VH Beyers (Burner x Balisto) med NTM +29 er tillagt hos Roland Oosterink i Skjern. Han giver høj produktion og store køer med gode lemmer og malkeorganer. Et Y-indeks på 124 med masser af mælk. Det er interessant, at han samtidig formår at avle 109 i yversundhed og 107 i generel sundhed.

VH Boscoe (Bub x Balisto) med NTM +29 er tillagt hos Henrik Haugaard i Ålestrup. Han giver køer, der malker godt med gode procenter i mælken, og som har et godt balanceret eksteriør og gode brugsegenskaber. Hans Y-indeks er på 124, og han har 117 og 120 for henholdsvis fedt% indeks og protein% indeks. Han avler et rigtig tiltalende eksteriør med gennemsnitlig størrelse, god styrke og yvere med god foryvertilhæftning. Malketiden er på 110 og temperamentet roligt med 106. Han er brugsplanens duks, hvad angår indeks for holdbarhed med hele 126. Hans mor har en god ydelse med 10.800 kg. mælk i gennemsnit med 4,54 i fedt% og 3,87 i protein%. Hendes mor er en VH Dykker (D Dundee) ko med mere end 14.000 kg mælk i gennemsnit.


© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.