luk

Rosy-lane holstein

på besøg i Danmark

For nylig var Lloyd og Daphne Holterman på besøg i Danmark, hvor de holdt indlæg på kvægkongressen og besøgte Viking samt flere danske Holstein kolleger.

Rosy-Lane Holstein ligger i Wisconsin, USA og dækker over 1.000 Holstein køer, 720 Ha og tyve ansatte. Lloyd og Daphne Holterman besøgte for nyligt Danmark, hvor de holdt indlæg på kvægkongressen og besøgte Viking samt flere danske Holstein kolleger. Hos Viking tog de del i snakken om avl og sundhed, og det er noget, parret og resten af ejerne af Rosy-Lane har fokus på i hverdagen. Rosy-Lane bruger udelukkende genomiske tyre for at få den største avlsfremgang i besætningen, og de tester størstedelen af deres kvier. 

I USA går Rosy-Lane imod strømmen og avler ikke efter TPI, fordi de mener, at der heri er alt for høj vægt på ydelse og størrelse og for lidt fokus på holdbarhed. Lloyd og Daphne er af den overbevisning, at fremtidens Holstein ko skal reduceres lidt i størrelsen og maksimalt være 145 cm. i fem års-alderen, og desuden skal den have bedre lemmer end i dag. Hos Rosy-Lane har man især fokus på økonomi i avlsmålet, hvor de går efter en ko med super kælvningsevne, bedre frugtbarhed, bedre protein- og fedtydelse samt en reduktion i omkostninger til dyrlæge.

Herunder ses Lloyds favoritko; Rosy-Lane LCC – moderat størrelse, god sundhed og en ko, der har produceret 98.000 liter mælk.
© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.