luk

holstein 

brugsplan

VH Badger er ny toptyr.

Hundyrenes introduktion i referencegruppen for sundheds og reproduktionsegenskaberne har givet et væsentlig løft i sikkerheden på indekserne. På trods af dette er der en bemærkelsesværdig lille udskiftning på brugsplanen denne gang. Vi kan tilbyde en brugsplan med 26 tyre, som ligger med NTM fra +26 til +36, en stor variation i avlsmål og god variation i afstamningerne.

Nye brugstyre

VH Badger (VH Bruce x VH Booth) med NTM +36 er den nye toptyr, som finder vej til brugsplanen. Han er tillagt hos Dorthe og Bo Skovbjerg Nielsen ved Vrå. Udover at ligge i toppen på NTM er han også brugsplanens bedste ydelsestyr med et Y-indeks på 127. VH Bruce er en Balisto søn, og moren er nr. 1 VH Booth datter med NTM +31. Hun er kåret VG86 i første laktation, og hendes mor – en VH Zico (O Zenith) datter – er kåret VG88. VH Booth koen er også mor til VH Stilo, som også er ny på brugsplanen. Udover høj produktion avler VH Badger en super yversundhed, gode lemmer og rolige køer.

VH Artem (Abel x Boss) med NTM +32 er tillagt hos I/S Rønhave ved Bramming. Han har meget at byde på med koncentreret mælk, god reproduktion, stærkt eksteriør, og brugsegenskaberne er helt i top. Boss koen har indgået intensivt i skylleprogrammet hos I/S Rønhave med 40 producerede embryoner. Udover VH Artem har Viking også købt VH Saber (Summit). 
VH ByNalle (Brentano x VH Scout) med NTM +32 er tillagt hos Tiina og Pauli Laakko i Finland. VH Scout koen blev skyllet som kvie med fire Brentano drægtigheder. I dag har hun næsten afsluttet første laktation med ca. 9.000 kg mælk og med 5,31% i fedt og 3,76% i protein – altså mere end 9 % værdistof. Hun er kåret VG86, og hendes mor – en D Jul ko – er kåret VG85. VH 

ByNalle er en af brugsplanens mest komplette tyre, hvor en god reproduktion, stærkt eksteriør og rigtig fine brugsegenskaber skal fremhæves.

VH Blast (Beatstick x Sargeant) med NTM +31 er en tyr, som kommer fra Vikings internationale selektionsprogram. Han er født i Tyskland og står på RSH tyrestationen i Nordtyskland og producerer sæd. Sargeant koen er født hos Søren Ernst Madsen ved Tirsvad og solgt til Tyskland som ung kvie. Der er to helsøstre, som også har tyre på brugsplanen - nemlig VH Bionic og VH Amazing. VH Blast avler god ydelse, specielt protein med indeks 119, en god reproduktion, stærkt eksteriør og rolige køer.

VH BlietRC (VH Bosman x Fageno) NTM +31 er tillagt hos Martin van Vliet ved Grindsted. Han er også på DRH brugsplanen, da han er rød bærer. Han er en tyr, som kan anvendes i rigtig mange kombinationer. Han avler 114 i ydelse, god reproduktion, klovsundhed og et godt balanceret eksteriør. Han er en meget komplet tyr. 

VH Stilo (VH Story x VH Booth) med NTM +29 er halvbror til VH Badger. VH Story er helbror til mødrene til VH Bionic, VH Amazing og VH Blast. VH Stilo avler en høj ydelse på 118, god kælvningsevne 112, hunlig frugtbarhed 110, yversundhed 110. 

VH Roxy (VH Radium x VH Booth) med NTM +28 er tillagt hos I/S Kinima i Finland. VH Booth moren er kåret VG84. VH Roxy er en stærk ydelsestyr med god protein (117), god kælvningsevne (112), høj sundhed og gode brugsegenskaber.

© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.