luk

indisk delegation

på besøg hos VikingGenetics

Repræsentanter fra den indiske regering plantede et træ hos VikingGenetics i anledning af 150 året for Mahatma Gandhis fødsel.

Den 15. januar kiggede en indisk delegation forbi VikingGenetics i Assentoft som et led i det officielle program for det indiske besøg, som er arrangeret i samarbejde med Miljø- og Fødevareministeriet. Delegationen plantede et træ under en ceremoni foran virksomhedens hovedkontor og blev derefter klogere på bæredygtig mejeriproduktion, genetisk udvælgelse og dyrevelfærd inden for nordisk kvægavl.

"Danmark har et godt navn i Indien, fordi Danida begyndte at sende Jerseykøer og genetik til Indien tilbage i 1970'erne. Indiske skolebørn lærer om Danmark og den danske Jerseyko i deres historietimer, og vi har et fantastisk godt ry i forhold til kvalitet inden for mejeriprodukter," siger Sara Petersson, Chief Sales Officer, VikingGenetics og fortsætter:

"Indien er verdens største producent af mejeriprodukter, så det er naturligvis en ære at være værter for denne ceremoni og dele vores best-practices med delegationen."

I følge Sara Petersson er Jerseykoen den bedst egnede race til Indien af importeret kvæg, da den som en af de mindste kvægracer er den mest fodereffektive ko, som dermed giver det laveste klimamæssige aftryk. Jerseykoen er også en race, som er rigtig god til at tilpasse sig Indiens varme og fugtige klima.

I Indien bruger man hovedsageligt kvæg til produktion af mejeriprodukter, da køer som udgangspunkt stadig betragtes som hellige, især tyre.
© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.