luk

arbejdssikkerhed

og resultater hænger sammen

På Enghavegaard I/S har man tænkt over, at der skal være en god arbejdssikkerhed, når dyrlæge og inseminør skal om bag køerne. Det giver overblik og ro – og ikke mindst gode resultater.

Når Vikings inseminør, Henrik Thegen skal inseminere eller drægtighedsundersøge dyr hos Enghavegaard I/S, er det nemt at komme i gang med arbejdet. Dyrene er taget fra, fikserede og står i en stor boks med god plads. Desuden er der to mandehuller – et i hver ende af boksen – så det er nemt at komme ud og ind. Henrik kan endda vaske sine støvler, når han er færdig, inden han træder ud på foderbordet igen:

”Forholdene her er et godt eksempel på, at det bliver både nemmere og hurtigere at udføre et godt stykke arbejde uden urolige dyr og risiko for skader,” siger Henrik.

Kaj Mørch Pedersen er ansat på Enghavegaard I/S, og det er ham, der har ansvaret for at tage dyr fra til undersøgelser og inseminering. Han er også glad for systemet, der både sikrer arbejdssikkerhed og gode reproduktionsresultater:

”Der er ingen tvivl om, at det har en effekt, at der er ro på. I dag undersøger Henrik for eksempel syv køer, og der er kun en enkelt, der ikke er drægtig,” siger han.

Enghavegaard I/S har en reproduktionseffektivitet på 0,23 hos køerne og 0,32 hos kvierne.

Enghavegaard I/S:
• Økologisk mælkeproducent i Allingåbro
•Ejet af brødrene Mogens og Martin Vetter Jensen
350 Holstein køer

© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.