luk

mød de unge landmænd

Andreas Grud

Andreas Grud har 280 Holstein køer på bedriften i Løkken, hvor han er begyndt at krydse 15 % af besætningen. 

For tre år siden købte Andreas Grud en bedrift i Løkken, hvor han i dag har 280 Holstein køer, der ligger med en ydelse på 11.700 kg EKM. For halvandet år siden tog han dog en beslutning om at krydse 15 % af besætningen – en ProCROSS strategi, hvor han bruger Rød og Montbeliarde sammen med Holstein. Går det godt, vil han muligvis krydse en større del af dyrene med tiden:

”Jeg håber på at få stærkere dyr med en bedre foderudnyttelse og for mig er det ikke så vigtigt med koens race. Jeg har fokus på produktionsøkonomi og bundlinje. Det er dét, det handler om,” siger Andreas.

Beslutningen om at krydse blev taget efter grundig sparring med avlsrådgiver, Kristina Brødbæk, som også sammensætter bedriftens insemineringsplan. Andreas bruger 50 % kødkvæg til køerne for at tilpasse opdrættet og gentester alle sine dyr.

Den unge nordjyde er glad for at være selvstændig og sætter pris på de mange forskellige udfordringer, det giver:

”Jeg har tre medarbejdere, og jeg har det fint med ikke at skulle i malkestalden hver dag, for jeg kan godt lide at tage mig af både det administrative og det praktiske. Det bedste ved at være selvstændig er, at jeg har fået mig en bedrift, der kan udvikle sig, og at det – primært – er mig, der sætter retningen.”
© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.