luk

vr horne p

Ny polled tyr fra Fyn

10 % af alle de tyre, Viking køber, er pollede, og lige nu er en af de bedste VR Horne P med +20 i NTM. Han er tillagt hos Søren Johansen på Fyn og har en stærk mor, der aldrig melder sig syg.

Når man træder ind i stalden hos Søren Johansen i Horne nær Faaborg, spotter man hurtigt mor til VR Horne P. Hun er nysgerrig, men så snart hun ser kameraet, gemmer hun sig i mængden. Hun vil ikke foreviges og vises frem i Vikingnyt.

”Ja, det er den eneste ulempe ved hende. Hun er ikke særligt kælen,” griner Søren.

Ellers er der ikke en finger at sætte på ko 3732. Hun er en god produktionsko, der æder godt, malker hurtigt og yder flot. Og så har hun aldrig haft en sygedag. Desuden kan hun nu prale af at være besætningens første ko, der har produceret en tyrefar ved Viking – noget, som Søren også er lidt stolt af:

”Det er rigtig spændende at sælge en tyr, der kan være med til at præge avlen hos de røde køer,” siger han.

Søren har selv 180 køer på bedriften, som han overtog efter sin far i 2002, efter de havde haft stedet som et I/S siden 1994. Dengang var der 110 køer i staldene. Søren bruger 25 % kødkvæg til køerne og feder selv krydsningsdyrene op. Han bruger X-Vik til alle kvier og har fokus på at vedligeholde en rød besætning med høj ydelse, god sundhed og stærke lemmer.

For et halvt år siden fik Søren installeret Heatime på bedriften, og siden er reproduktionseffektiviteten steget – især hos køerne, hvor den er gået fra 0,19 til 0,25:

”Det er den bedste investering, jeg har foretaget, og jeg overvejer kraftigt at udvide antallet af transpondere,” siger han.

VR Horne P er til dig, der har fokus på sundhed og stærke lemmer.

Søren Johansen:
  • Mælkeproducent i Horne nær Faaborg
  • 180 RDM køer
  • Ydelse: 9.700 kg EKM
  • Driver 180 ha
  • To elever
© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.