luk

vikinggenetics

klar med plan for optimering af sædproduktion

Læs pressemeddelelsen herunder.

Siden indførelsen af genomisk selektion er antallet af VikingGenetics-ejede tyre reduceret fra 3.700 for ti år siden til de omkring 600 tyre, vi har i dag. Det betyder, at der er behov for færre enheder til sæd-produktion, og i den fremtidige struktur vil den blive samlet på to faciliteter. Assentoft Tyrestation i Danmark vil fortsat være stedet, hvor vi producerer både konventionel- og kønssorteret sæd, og Skara i Sverige vil blive benyttet til konventionel sædproduktion. Hollola i Finland vil fortsat være en Viking-Genetics kviestation med fokus på embryonteknologi.

Ressourcerne skal udnyttes på anden og bedre vis, og optimeringen har derfor den betydning, at alle aktiviteter lukkes på tyrestationen i Bovlund, og det samme gør sig gældende for tyrestationsaktivite-terne i Hollola, Finland. Implementeringen startes med det samme og forventes afsluttet i september 2018. De nye planer betyder desværre, at vi må tage afsked med 16 medarbejdere, som vi vil støtte så godt, vi kan, på deres videre færd.

Med en optimeret distributions- og produktionsstruktur, er VikingGenetics klar til fremtiden, og ændrin-gerne vil ingen betydning have for den danske kvægbruger.

Har du spørgsmål, bedes du kontakte CEO, Rex A. Clausager, VikingGenetics, tlf. 8795 9400.  

© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.