luk

viking

vinder frem i Chile

Chile har altid været et solidt eksportmarked for Viking, og interessen fra lokale landmænd er stærkt stigende. Eksport manager, Suvi Johansson besøgte det sydamerikanske land i begyndelsen af marts, og i slutningen af måneden kunne hun byde chilenske kvægbrugere velkommen i alle tre Viking-lande.

Tre præsentationer i tre forskellige byer i det sydlige Chile var på menuen for Vikings eksport manager, Suvi Johansson, da hun besøgte landet i begyndelsen af marts. Traditionelt set har vi solgt mest sæd fra VikingRed, men interessen for VikingHolstein har været støt stigende og er i dag det, vi sælger mest af. I den sydlige del af Chile går køerne på græs, og landmændene er derfor på udkig efter genetik, der giver køer af mellemstørrelse med gode yvere og stærke lemmer. Desuden ønsker de køer, der giver masser af fedt og protein, eftersom mejerierne betaler ekstra for dette.

Fokus på sundhed
I Chile konkurrerer Viking med andre firmaer, der tilbyder ovenstående, og derfor lagde Suvi Johansson også vægt på noget andet i sine præsentationer, nemlig koens sundhed. Hun fortalte de i alt godt 300 fremmødte kvægbrugere om Vikings tag på klov- og yversundhed samt vores store indsamling af data, der gør avl efter sundhedsegenskaber mulig. Suvi Johansson fik god respons på sine indlæg – der var sågar flere landmænd, der efter mødet ville gå hjem og annullere deres ordrer på amerikansk genetik og erstatte dem med nye ordrer på Vikingtyre.

Chilensk visit i Danmark, Sverige og Finland
Sidst i marts var det så chilenernes tur til at flyve over Atlanten for at blive klogere på Viking og vores genetik og tilbud. En gruppe kvægbrugere, herunder ni fra Agrollanquihue, som er en lokal landbrugsforening, besøgte alle tre Viking-lande og var på udkig efter ny viden, de kunne tage med hjem til deres besætninger på mellem 200 og 800 køer. På tyrestationerne fik gruppen en introduktion til avlsprogrammerne for henholdsvis VikingHolstein, VikingRed og VikingJersey, og da kvægbrugerne udviste stor interesse for dyrevelfærd, fik de præsentationer med fokus på blandt andet klovsundhed og generel velfærd for køer under forskellige produktionsforhold.

Gruppen af chilenske kvægbrugere besøgte både besætninger med Holstein, Rød og Jersey og var meget imponeret over dyrenes standard og produktionsniveau. De så døtre efter aktuelle tyre som VH Booth, VH Barkley, VH Boogie og VH Clark, og hos Lars Remme i Sørvad stødte de på en ko, der har rundet 140.000 kilo mælk, og som er drægtig igen. Det gjorde indtryk. De chilenske kvægbrugere kunne rejse den lange vej hjem med masser af ny viden i bagagen.
© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.