luk

opdrættere

hædret for Viking toptyre

Opdrætterne af nogle af Vikings bedst sælgende tyre har været samlet til fejring på tyrestationen i Assentoft.

Den årligt tilbagevendende tradition med at hædre opdrættere og fejre tyres resultater blev en festlig begivenhed, da opdrætterne af otte toptyre besøgte VikingGenetics og tyrestationen i Assentoft.

Opdrætterne så og hørte om de berømte tyre, som de har tillagt og solgt til Viking, men ikke set siden de blev afhentet som små kalve. Alle tyre var genomiske tyre op til ca. 3½ år, som har præget brugsplaner og eksport over de seneste 1½ til 2 år. 
 
Tyrene er nogle af dem, som enten allerede bidrager, eller forventes at komme til at bidrage med sønner til den fremtidige avl i Viking. Nu, efter den aktive karriere på brugsplanerne, er tyrene forbeholdt eksportmarkederne, hvor efterspørgslen er meget stor.

Opdrætterne, som blev hædret, var: Eskild Grabow Olesen, Horsens (VR Filur), Niels og Jørgen Schmidt, Bovlund (VH Grejs), Thomas Andreasen, Lintrup (VH Monty P), Anderstrup Holstein, Skørping (VH Baylor), Bo Skovbjerg Nielsen, Vrå (VH Badger), Anders Levring, Fjellerup (VJ Hitman) og Niels Ulrik Andersen (VJ Lutter og VJ Gates). 

Den godt 10 år gamle VR Dalton skulle have været fejret, men opdrætterne fra I/S Stensgårdsminde, Søndersø, var desværre forhindret i at deltage. VR Dalton er i modsætning til de øvrige tyre døtreafprøvet og i øvrigt ældste tyr på tyrestationen. 

© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.