luk

Om os

VikingGenetics er blandt verdens største og førende landmandsejede kvægavlsforeninger og investerer årligt et stort beløb i forskning og udvikling. VikingGenetics benytter den nyeste teknologi f.eks. genomisk selektion og kønssortering af sæd.

VikingGenetics har et effektivt avlsprogram og afkomsundersøger hvert år 450 tyre af malkeracerne VikingHolstein, VikingRed og VikingJersey. Desuden tilbyder VikingGenetics sæd af individafprøvede kødkvægtyre af 16 racer.

VikingGenetics har tre ejere - VikingDanmark (50%), FABA i Finland (25%) og Växa i Sverige(25%) - hvilket betyder at cirka 30.000 kvægbrugere står bag virksomheden som medlemmer.

VikingDanmark leverer sæd af tyre med høj økonomisk værdi og har landsdækkende inseminerings- og rådgivningsservice. Dette sikrer kvægbrugerne sunde køer og maksimal indtjening. VikingDanmark tilbyder strategisk rådgivning om avl og reproduktion i den enkelte besætning i samarbejde med besætningsejer, medarbejdere, inseminør og rådgiver. I VikShop sælger VikingDanmark kvalitetsprodukter til kvægbruget med levering direkte til stalddøren.

© Copyright VikingDanmark. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.